Wednesday, 11 September 2013

Chlebové fondue


Jedno z mojich obľúbených jedál.

Potrebujeme:


  • 150-200 g syr na strúhanie
  • 150 g syr smotanový
  • 250 ml smotana na varenie
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 150-200 g slanina prerastená
  • 1 zväzok cibuľa jarná
  • 1 ks červená, žltá, zelená paprika
  • 1 PL omáčka worcesterská
  • soľ
  • vegeta
  • olej
Postup:
Z chleba odkrojíme vrch. Striedku vydlabeme a odložíme. (chlieb mal 600 g).
So striedkou budeme potom jesť syr (ešte ju opečieme.)



Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme.
Dierkovanou naberačkou ju vyberieme z panvice na tanierik,tuk so slaninky si necháme na vymastenie chlebíka.



Jarné cibuľky očistíme, nakrájame na kolieska, papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky.
Nadrobno posekáme čili papričku ja som dala 3 sušené chilli papričky (Je to s nimi veľmi pikantné ale mi to tak máme radi)
Podľa chuti pridáme cesnak.(nemusíme)

Do misy nalejeme smotanu. 
Pridáme k nej nastrúhaný syr, zmäknutý smotanový syr, prisypeme všetku zeleninu, opečenú slaninu a worcesterskú omáčku, ak chceme hustejšie fondue pridáme viac struhaného syra ak chceme redšie pridáme viac smotany.


Teraz využijeme tuk z panvice, ktorý zostal po opekaní slaniny.

Dobre ním vymastíme „chlebový hrniec“ znútra i zvonku.
Do vymasteného bochníka nalejeme smotanovú omáčku.



Zakryjeme odrezaným vrchom. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 25 minút.
Po 25 minútach vrch chleba odkryjeme a na plech pridáme kúsky striedky, ktoré sme pokvapkali olejom.
Zapekáme ďalších 10 až 15 minút.



A papáme.

No comments:

Post a Comment