Sunday, 1 September 2013

Francúzsky toast


Neskutočná dobrota!
Taktiež patrí medzi tie ktoré si dám na take nedeľné raňajky keď mám čas a nemusím celý deň nič robiť iba pekne oddychovať a priberať:)

Potrebujeme:
  • 1 ks Pečivo
  • podľa chuti javorový sirup
  • podľa chuti vanilkový cukor
  • 1 ks vajce

Ozdobenie:
  • podľa chuti cukor trstinový
  • javorový sirup
  • arašidové maslo
  • arašidy
  • na vyprážanie maslo

Postup:
Vajíčko,vanilkový cukor zmiešame podľa chuti pridáme javorový sirup alebo len osladíme čím máme.


Pečivo si rozrežeme na polovicu alebo toastové chlebíky rozrežeme na polovicu a obalíme vo vajci.


Opečieme na masle.
Ešte teplé natrieme arašidovým maslom polejeme javorovým sirupom a ozdobíme arašidmi.



Môžme robiť aj toast so škoricou iba vymeníme vanilkový cukor za škoricový. 
Ozdobíme škoricou polejeme medom alebo javorovým sirupom a pridáme si ovocie podľa chuti.


Potrebujeme:
Olej/maslo
Cukor trstinový
mlieko
chlieb

Postup:
Chlieb si opražíme na oleji alebo masle.
Posypeme ho cukrom a necháme skaramelizovať zalejeme trochou mlieka.



Podávame posypané cukrom a poprášené práškovým cukrom

No comments:

Post a Comment