Potrebujeme:
- maslo
- 750 g zemiaky
- 400 g Huby
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- 100-150 ml smotana
- 2 kusy vajce
- podľa chuti tvrdý syr
- orech muškátový - nastrúhaný
- vňať petržlenová
Postup:
Do zapekacej misy vymastenej maslom rozložíme časť ošúpaných a na plátky pokrájaných zemiakov.
Na zemiaky dáme vrstvu čerstvých na plátky nakrájaných húb,ktorú posypeme trochou nadrobno posekanej cibule a cesnaku.
Jemne posolíme a okoreníme.
Ďalšiu vrstvu tvoria opäť plátky zemiakov.
Vrstvy striedame až kým sa nám neminú suroviny.
Povrch zalejeme smotanou rozšľahanou s vajciami a muškátovým orieškom.
Pred koncom pečenia posypeme syrom a necháme rozpustiť.
Pečenie: 30-40 minút
Stupňov: 200 °C
No comments:
Post a Comment