Wednesday 11 September 2013

Huby zapečené so zemiakmi


Jednoduché zo surovín ktoré nájdeme stále doma.

Potrebujeme:


  • maslo
  • 750 g zemiaky
  • 400 g Huby
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • 100-150 ml smotana
  • 2 kusy vajce
  • podľa chuti tvrdý syr
  • orech muškátový - nastrúhaný
  • vňať petržlenová

Postup:
Do zapekacej misy vymastenej maslom rozložíme časť ošúpaných a na plátky pokrájaných zemiakov.
Na zemiaky dáme vrstvu čerstvých na plátky nakrájaných húb,ktorú posypeme trochou nadrobno posekanej cibule a cesnaku.
Jemne posolíme a okoreníme.



Ďalšiu vrstvu tvoria opäť plátky zemiakov.
Vrstvy striedame až kým sa nám neminú suroviny.
Povrch zalejeme smotanou rozšľahanou s vajciami a muškátovým orieškom.



Pred koncom pečenia posypeme syrom a necháme rozpustiť.


Pečenie: 30-40 minút
Stupňov: 200 °C

No comments:

Post a Comment