Wednesday, 11 September 2013

Kabač


Typický slovenský koláč z kyslej kapusty.
Podáva sa k polievkam, vhodný je na leto príjemne osvieži.

Potrebujeme:


  • 300 g múka polohruba
  • 40 g droždie
  • 3-4 hrste 300g kapusta kyslá
  • podľa chuti slanina
  • podľa chuti soľ
  • 300 ml voda vlažná
  • podľa chuti rasca
  • 1 kus vajce
  • 4-5 stručiky cesnak
  • 4-6 lyžíc olej
  • 3-4 lyžice voda
  • 1-2 lyžice soľ
Postup:
Vo vode rozmiešame droždie.



Kapustu si nasekáme na drobno(čím drobnejšie tým lepšie sa bude krájať)...šťavu si môžme uchovať ale iba trošku a pridáme potom do koláčika.

Pridáme múku, vajce, soľ, rascu,kyslú kapustu a vidličkou vymiešame stredne cesto ani nie husté ani nie riedke.




Slaninku si nakrájame.
Cesto vylejeme na vymastený plech,ak chceme taký ako mám na obrázku čiže fajnučky tenučky tak na veľký plech.

Necháme chvíľku odpočívať, posypeme nakrájanou slaninkou



Na potretie si prelisujeme cesnak pridáme olej a vodu so soľou:)



No comments:

Post a Comment