Wednesday 11 September 2013

Koložvárska kapusta-sójová.


Vegetariánska, sójova pre mňa najlepšia akú som kedy jedla!
Našla som ju myslím na mimibazár a vrelo odporúčam.
Síce som si ju ešte trošičku pozmenila je skvelá!

Potrebujeme:


  • 150 g ryže
  • 50 g sójového granulátu
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g šampiňónov
  • 100 g syru 30 %. 
  • 400 g kyslej kapusty
  • kyslá smotana
  • rychlosoľ
  • mletá rasca
  • mletá sladká červená paprika
  • kurací bujón

Postup:
Sójový granulát vsypeme do hrnca, pridáme 1/2 ČL mletej rasce a 2 ČL zelen. bujónu, zalejeme vriacou vodou, zakryté necháme postáť 20 minút.

Dáme si variť ryžu.



Kapustová zmes:
V hlbšej panvici si na oleji orestujeme pokrájanú 1/2 cibuľe, zatiaľ si nahrubo nastrúhame syr.
Do cibuľky pridáme syr, mletu papriku a cesnak.
Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, rýchlosoľ/soľ a dusíme asi 20-25 minút.



   
Šampiňónová zmes:
Na oleji orestujeme 1/2 cibuľe,pridáme pokrájané šampiňóny, podusíme.
   

Do podusených pridáme precedený sójový granulát, soľ , mletú rascu a mletú papriku.



Môžme podliať trochou vývaru z granulátu a necháme povrieť cca 3-5 minút.
Predpripravené suroviny nachystané:



Do vymasteného pekáča rozdelíme polovicu kapustovej zmesi rozvrstvíme polovicu ryže, ktorú sme si medzitým pripravili obvyklým spôsobom na ryžu dáme všetku šampiňónovú zmes, navrstvíme zvyšok ryže a na ryžu zvyšok kapustovej zmesi.
Na vrch rozotrieme kyslú smotanu




Dáme piecť do rúry pri 200 °C asi na 45 minút.
Hotovo:)



No comments:

Post a Comment