Wednesday, 11 September 2013

Mandľové palacinky


Skvelé!
Mamka ich miluje.

Potrebujeme:


  • 150 g múka hladká
  • 2 ks vajcia
  • 300 ml mlieko
  • 2 ČL maslo rozpustené
  • 30 g mandle olúpané mleté
  • soľ

Na krém:

  • 3-4 ks vajce
  • 50-70 g cukor práškový
  • 3-4 PL zarovnané múka hladká
  • 2-4 PL mandle lúpané mleté
  • 150-200 ml mlieko horúce

Na ozdobenie:

  • 400 g jahody
  • nasucho opražené lupienky mandľové
  • cukor práškový

Postup:
Z preosiatej múky,vajec,mlieka,masla a zo soli pripravíme palacinkové cesto.
Necháme cca 30-35 minút odstáť potom do cesta vmiešame mandle.



Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny,postupne pridávame múku a mandle, pomaly zašľaháme horúce mlieko.

(mlieko pridávame pred podávanim podľa potreby či chceme hustejší alebo jemnejší)
Uvaríme hustú kašu.Do horucej kaše vmiešame sneh z bielkov.



Z cesta upečieme palacinky bud na masielku alebo oleji mne osobne viac chutia na masle.



Palacinky naplníme krémom a pokrájanými jahodami.
Preložíme ich alebo skrútime a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
Poprášime práškovým cukrom
(ak sú palacinky ešte teple ten práškový cukor sa pekne vsiakne) a ozdobíme jahodami.










Skvelo chutia aj s makovou plnkou:




2 comments:

  1. takovou hroznou chuť jsem dostal na tyhle palačinky, že si je musím udělat


    tisk plakátů

    ReplyDelete