Skvelé!
Mamka ich miluje.
Potrebujeme:
- 150 g múka hladká
- 2 ks vajcia
- 300 ml mlieko
- 2 ČL maslo rozpustené
- 30 g mandle olúpané mleté
- soľ
Na krém:
- 3-4 ks vajce
- 50-70 g cukor práškový
- 3-4 PL zarovnané múka hladká
- 2-4 PL mandle lúpané mleté
- 150-200 ml mlieko horúce
Na ozdobenie:
- 400 g jahody
- nasucho opražené lupienky mandľové
- cukor práškový
Postup:
Z preosiatej múky,vajec,mlieka,masla a zo soli pripravíme palacinkové cesto.
Necháme cca 30-35 minút odstáť potom do cesta vmiešame mandle.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny,postupne pridávame múku a mandle, pomaly zašľaháme horúce mlieko.
(mlieko pridávame pred podávanim podľa potreby či chceme hustejší alebo jemnejší)
Uvaríme hustú kašu.Do horucej kaše vmiešame sneh z bielkov.
Z cesta upečieme palacinky bud na masielku alebo oleji mne osobne viac chutia na masle.
Palacinky naplníme krémom a pokrájanými jahodami.
Preložíme ich alebo skrútime a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
Poprášime práškovým cukrom
(ak sú palacinky ešte teple ten práškový cukor sa pekne vsiakne) a ozdobíme jahodami.
Skvelo chutia aj s makovou plnkou:
takovou hroznou chuť jsem dostal na tyhle palačinky, že si je musím udělat
ReplyDeletetisk plakátů
Budem len rada:)
Delete