Sunday, 1 September 2013

Ovsené lievance


Veľmi obľúbené a zdravšie ako americké.

Potrebujeme:
  • 1 hrnček vločky ovsené
  • 2 kus vajce
  • 1 liter mlieko
  • 3 - 5 lyžíc cukor kryštálový
  • 1 lyžička prášok do pečiva
  • štipka soľ
  • 2 - 4 lyžičky škorica
  • 1 hrnček múka polohruba
  • podľa potreby olej
Postup:
Vločky namočíme cez noc do mlieka (necháme v chladničke).


Ráno pridáme vajce muku soľ, prášok do pečiva, škoricu, cukor a všetko dobre premiešame.Malo by nám vzniknúť také hustejšie ale nie úplne husté cesto.


Dáme na rozohriatu lievancovu panvicu (može nemusi byť lievancová) s trochou oleja alebo masla.


1 Lyžica na lievanec.
A možme podávať s čímkoľvek.


Skvelo chutí so sirupom s kondezovaných pomarančov.


No comments:

Post a Comment