Friday 21 June 2013

Praclíky

Tento recept mám z knihy Vianoce na slovensku.
Su jemnučke,mäkkučke.
Pridala som trocha soli do cesta pretože keď som ho robila prvý krát nemali veľmi výraznu chuť.



Potrebujeme:

  400 g múka hladká
     20 g droždie
     150 ml vlažná smotana šľahačková
      soľ
     70 g maslo
     1 ks na potretie vajce
      na posypanie mandle
      na posypanie cukor práškový
      na vymastenie tuk

Príprava:


Múku preosejeme,maslo roztopíme,mandle nadrobno posekáme. V smotane rozpustíme droždie a pridáme dve lyžice múky.Necháme vykysnuť.
Múku presypeme na dosku v strede urobíme jamku vlejeme do nej nakysnutu smotanu pridáme štipku soli zmiešame a vypracujeme nie veľmi huste cesto.


Cesto rozdelíme na asi 30 g časti a necháme 15 minút odpočívať.



Z každého kúska vyformujeme praclíčky poukladáme ich na vymastený plech a necháme podkysnuť. Praclíky potrieme vajcom,posypeme posekanými mandľami a pečieme v rúre.


Upečené zľahka posypeme práškovým cukrom.

Kysnutie:70 min.
Príprava:20 min.
Pečenie: 20 min.
Stupnov:180

No comments:

Post a Comment