Wednesday, 11 September 2013

Strukovinový šalát s kyslou kapustou


Vitamínová-bielkovinová  bomba a tak chutná.

Potrebujeme:


  • 100 g Uvarená fazuľa
  • 100 g uvarená šošovica
  • 200 g kapusta kvasená
  • 1 menšia cibuľa
  • petržlenová vňať

Zálievka:
  • 2 lyžice olej
  • 3-4 lyžice ocot
  • soľ
  • korenie čierne mleté
Postup:
Šošovicu a fazuľu umyjeme a necháme odstáť vo vode aby zmäkla. 
Dáme variť. 
Zatiaľ si pripravíme zálievku.


Uvarené vychladnuté strukoviny dáme do misky,pridáme kyslú kapustu pokrájanú cibuľu a pomiešame so zálievkou.

Šalát necháme na chladnom mieste asi hodinu odležať.
Pred podávaním môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

No comments:

Post a Comment