Monday, 2 September 2013

Šunkové rezy s bryndzou


Zákusok,hlavný chod to záleží od množstva no chutia skvelo bryndza je zdravá a tak to môžem nazvať aj zdravé maškrtenie.
Robievam na veľkú noc.


Potrebujeme:

  • 350 g šunka pražská
  • 200 - 250 g syr tvrdý
  • 80 g maslo
  • 350 - 400 g bryndza
  • 1 kus cibuľka
  • 120 g paprika červená
  • korenie čierne mleté
  • soľ

Postup:
Bryndzu vymiešame s maslom.Ochutíme korením a podľa chuti osolíme.



Zmes rozdelíme na 2 časti.Do jednej časti pridáme na drobno nakrájanu cibuľku a rozmixujeme.



Do druhej časti drobné kúsky červenej papriky a taktiež rozmixujeme.



Na alobal položíme plátok šunky, potrieme paprikovým krémom.



uložíme plátok syra




potrieme znova krémom a položíme plátok šunky takto ukladáme na seba plátky syra a šunky,potom pokračujeme aj s cibuľovým krémom(krém môžme aj stredať:).Končíme plátkom šunky. toto je jedna polovica druhu polovicu som robila inde pretože by to bolo príliš vysoke:)




Naplnenú šunku zabalíme do alobalu,odložíme do chladničky na 24 hodín




Nakrájame a podávame s bagetkou alebo bruchettami.




Pre tento rok som obmenila hráškom a syrečkom.




Tu som ozdobila olivovou tapenádou

No comments:

Post a Comment