Šunkové rezy s bryndzou
Zákusok,hlavný chod to záleží od množstva no chutia skvelo bryndza je zdravá a tak to môžem nazvať aj zdravé maškrtenie.
Robievam na veľkú noc.
Potrebujeme:
- 350 g šunka pražská
- 200 - 250 g syr tvrdý
- 80 g maslo
- 350 - 400 g bryndza
- 1 kus cibuľka
- 120 g paprika červená
- korenie čierne mleté
- soľ
Postup:
Bryndzu vymiešame s maslom.Ochutíme korením a podľa chuti osolíme.
Zmes rozdelíme na 2 časti.Do jednej časti pridáme na drobno nakrájanu cibuľku a rozmixujeme.
Do druhej časti drobné kúsky červenej papriky a taktiež rozmixujeme.
Na alobal položíme plátok šunky, potrieme paprikovým krémom.
uložíme plátok syra
potrieme znova krémom a položíme plátok šunky takto ukladáme na seba plátky syra a šunky,potom pokračujeme aj s cibuľovým krémom(krém môžme aj stredať:).Končíme plátkom šunky. toto je jedna polovica druhu polovicu som robila inde pretože by to bolo príliš vysoke:)
Naplnenú šunku zabalíme do alobalu,odložíme do chladničky na 24 hodín
Nakrájame a podávame s bagetkou alebo bruchettami.
Pre tento rok som obmenila hráškom a syrečkom.
Tu som ozdobila olivovou tapenádou
No comments:
Post a Comment