No neviem či sa oplatí ale pre mňa áno pretože domáce sú domáce:)
Potrebujeme:
250 - 300 g banán
šťava citrónová
Postup:
Množstvo banánov som uviedla ešte v šupke:)...vysušené ich bolo presne 35g:))
Takže Najprv si banány narežeme úplne na tenučko chce to čas a trpezlivosť ale oplatí sa:)
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme trošíčku citrónom. dáme na 30 minut sušiť na 30 stupnov
Potom teplotu zvýšime na 75-80 stupnov nesmie sa presiahnuť pretože by už neobsahovali žiadne vitamínky:)
Ak su take ako na fotke trošku strčene do papiera pekne ich otočíme na druhú stranu a sušíme aj z druhej strany
Sušíme 5-7 hodín závisí od toho akú hrúbku banánov ste dali a aj od rúry samozrejme:)
ale to už uvidíte keď budu hlavná vec nepresiahnuť teplotu:) Banány počas sušenia sem tam obraciame.
No comments:
Post a Comment