Monday, 2 September 2013

Bryndzová polievka(demikát)


Typická slovenská polievka.Zdrava a chutná!

Potrebujeme:
  • 1,5 l voda
  • 2 kusy cibuľa
  • soľ
  • rasca
  • 250-300 g bryndza
  • 150 ml smotana
  • paprika červená mletá sladká
  • na ozdobenie alebo pažítka kôpor
  • 4 Krajce chlieb tmavý
  • 1 lyžica masť
Postup:
Do vody dáme variť na kolieska pokrájanú cibuľu(podľa mna v tej polievke stratí chuť ale možno by to bez nej nebolo ono).
Jemne posolíme (pretože bryndza je dosť slaná:).....pridáme rascu a varíme 10 minút:)
Do polievkovej misy dáme bryndzu a smotanu ktoré roziešame:)
Zalejeme vývarom,premiešame a necháme 5 minút odstáť.


Polievočku posypeme trocha mletou paprikou ozdobime pažítkou(poprípade kôprom) a podávame s chlebom ktorý si nakrájame na malé kocky a opečieme na masti:)))


Viem zdá sa že to už jednoduchšie byť nemože ale môže:)) 
Do vody dáme variť okrem cibule aj nadrobno nakrájane (200g)zemiaky,posolíme ochutíme rascou polievku rozdelíme do tanierov a do každého taniera pridáme porciu bryndze (bryndza sa nesmie pridať pri varení pretože by sa zrazila) 
Dobrú chuť:)

No comments:

Post a Comment