Potrebujeme:
- 1,5 l voda
- 2 kusy cibuľa
- soľ
- rasca
- 250-300 g bryndza
- 150 ml smotana
- paprika červená mletá sladká
- na ozdobenie alebo pažítka kôpor
- 4 Krajce chlieb tmavý
- 1 lyžica masť
Postup:
Do vody dáme variť na kolieska pokrájanú cibuľu(podľa mna v tej polievke stratí chuť ale možno by to bez nej nebolo ono).
Jemne posolíme (pretože bryndza je dosť slaná:).....pridáme rascu a varíme 10 minút:)
Do polievkovej misy dáme bryndzu a smotanu ktoré roziešame:)
Zalejeme vývarom,premiešame a necháme 5 minút odstáť.
Polievočku posypeme trocha mletou paprikou ozdobime pažítkou(poprípade kôprom) a podávame s chlebom ktorý si nakrájame na malé kocky a opečieme na masti:)))
Viem zdá sa že to už jednoduchšie byť nemože ale môže:))
Do vody dáme variť okrem cibule aj nadrobno nakrájane (200g)zemiaky,posolíme ochutíme rascou polievku rozdelíme do tanierov a do každého taniera pridáme porciu bryndze (bryndza sa nesmie pridať pri varení pretože by sa zrazila)
Dobrú chuť:)
No comments:
Post a Comment