Typické slovenské bryndza a k tomu ešte aj pagáčik. Neskutočne chutné.
Potrebujeme:
- 500 g múka polohrubá
- 1 kocka Palmarín
- 250 g bryndza
- 2 kusy žĺtok
- 200 ml smotana kyslá
- podľa chuti soľ
- 1 kocka droždie
- 100 ml mlieko
- štipka cukor krupicový
Na potretie:
- vajce
- syr
- sezam
Postup:
Z vlažného mlieka,droždia a cukru urobíme kvások.
Pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime.(palmarín musí byť zmäknutý)
Cestíčko je trošku inej konzistencie ako klasické, keď robíme kysnuté cesto je riedšie - necháme kysnúť 1 hodinku:)
Vykysnuté prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku. Na doske ešte ručne prehnetieme cesto je riedšie a lepivé, podsypeme
múkou ale iba na dosku. cesto má byť redšie,rozdelíme na 2 polovice.
Rozvaľkáme na hrúbku asi 1- 1 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo syrom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova caa. 15 minút Sú fajnučke aj na ďalšie dni:) Tu sú so syrom:)
A tu so sezamom.
Tieto vyskusam . . .
ReplyDeleteDúfam že budú chutiť sú naozaj mäkkučké.
Delete