Tuesday 3 September 2013

Bryndzový posúch


Bryndza je typická pre slovensko tak toto je typický slovenský koláč ktorý mám veľmi rada.

Potrebujeme:
300 g múka polohrubá
20 g droždie
50 g masť
žltok
soľ
mlieko vlažné
na vymastenie tuk
    
Plnka:
300 g bryndza
vajce
100 ml smotana kyslá
30 g maslo
soľ

Postup:
Múku preosejeme,droždie rozmrvíme,masť a maslo osobitne roztopíme. Do misky dáme múku,droždie,žĺtok,soľ,masť a vlažné mlieko,rozmiešame a urobíme riedšie cesto.
Necháme prikryte kysnúť.



Na plnku vymiešame bryndzu s vajcom kyslou smotanou,maslom a podľa chuti osolíme.
(môžme pridať cibuľku,slaninku alebo čokoľvek podľa chuti.)


Vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech,rukou roztlačíme.
Potrieme bryndzovou plnkou a dáme piecť na 180 stupňov asi 30-35 minút.




Upečený pokrájame na menšie kúsky.

No comments:

Post a Comment