Potrebujeme:
300 g múka polohrubá
20 g droždie
50 g masť
žltok
soľ
mlieko vlažné
na vymastenie tuk
Plnka:
300 g bryndza
vajce
100 ml smotana kyslá
30 g maslo
soľ
Postup:
Múku preosejeme,droždie rozmrvíme,masť a maslo osobitne roztopíme. Do misky dáme múku,droždie,žĺtok,soľ,masť a vlažné mlieko,rozmiešame a urobíme riedšie cesto.
Necháme prikryte kysnúť.
Na plnku vymiešame bryndzu s vajcom kyslou smotanou,maslom a podľa chuti osolíme.
(môžme pridať cibuľku,slaninku alebo čokoľvek podľa chuti.)
Vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech,rukou roztlačíme.
Potrieme bryndzovou plnkou a dáme piecť na 180 stupňov asi 30-35 minút.
Upečený pokrájame na menšie kúsky.
No comments:
Post a Comment