Skvelá rýchla pochúťka.Aj ako pohostenie pre hostí.
Potrebujeme:
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 2 lyžice olivový olej
- 3-4 strúčiky cesnak
- šťava z 1/2 citróna
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Šampiňóny očistíme a nakrájame na kúsky.
Vo veľkej panvici rozpálime olej.Pridáme huby a krátko opražíme.
Keď šampiňóny začnú hnednúť, pridáme k nim nasekaný cesnak.
Dobre premiešame,osolíme, okoreníme,pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s pečivom najlepšie s bielou francúzkou bagetou.
Alebo:
Mala som doma veľmi veľa cukiet tak som ich s touto zmesou zapiekla.
Potrebujeme:
- cuketa
- syr na posypanie
- bielko nemusí byť
Cukety ošúpeme, rozkrojíme na polovicu
Lyžicou vydlabeme vnútro asi tak 1 cm od kraja.
Plech pomažeme olejom do každého kúska cukety vložíme plnku
(mala som v chladničke bielka ktoré som už nepotrebovala tak som použila)
Dáme zapiecť na 190° C asi 20-25 minút alebo podľa potreby.
Po vybratí cukety posypeme nastrúhaným syrom.
Misu vrátime späť do rúry, kým sa neroztečie syr.
No comments:
Post a Comment