Friday, 13 September 2013

Čokoládová pena v lístkovom ceste

Veľmi chutné. Hodia sa aj na svadby na sviatky alebo iba tak cez týždeň.

 250 g listkové cesto
     1 kus vajce
     30 g mandľové lupienky
    Plnka:
     200 g horká čokoláda
     3 kusy vajcia
     3 lyžice maslo
     2 balíčky vanilkový cukor
     75-100 g krupicový cukor
     4 plátky želatína plátky
     2-3 lyžice instantná káva






Postup:


Rozvaľkané lístkove cesto popicháme na plechu vidličkou,potrieme rozšľahaným vajcom,posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút na 180-200 stupňov.
Po upečení necháme na plechu vychladnúť a cesto rozdelíme na dve časti.



v hrnci nad parou rozpustíme na miernom ohni čokoládu s maslom.


Pridáme žĺtky,spolu prehrejeme,rozšľaháme a odstavíme.



Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého pridáme vanilkový a krupicový cukor.




Želatínu pripravíme podľa návodu.
Do rozpustenej čokolády pridávame po malých častiach vyšľahaný tuhý sneh,rozpustenú želatínu, studenú kávu a spolu premiešame.


Jeden plát lístkového cesta dáme na spod plechu naňho nalejeme čokoládovú penu a prikryjeme druhým.




Nakrájame na kocky alebo obdlžníky.

No comments:

Post a Comment