Tuesday, 10 September 2013

Hrudka





Typické na veľkú noc zdravé a chutné.

Potrebujeme:


  • 1 l Mlieko
  • 8 ks vajce
  • štipka soľ
  • štipka cukor




Moja prvá:)

Postup:
Mlieko osolíme,osladíme (my robíme sladší), ale každý podľa chuti. Pridáme vajíčka.
Elektrickým šľahačom rozšľaháme v mlieku vajcia.




 Za stáleho miešania varíme (na miernom ohni-aby neprihorelo) až kým nam nezhrudkovatie.



Do cedidla dáme utierku a na utierku vylejeme obsah hrnca.



Utierku stočíme a poriadne vytlačíme šťavu z hrudky. Zavesíme(na batériu) aby nám prebytočná šťava odkvapkala.(5 hodín)






Potom odbalíme a krájame.





Takto vyzerá z domácich vajec:) Ako môžte vidieť rozdiel je neskutočný!!





Vykrajovať môžme aj zajačikov:) Je to  oveľa krajšie a živšie na tanieri:)




No comments:

Post a Comment