Tuesday 2 July 2013

Koložvárska kapusta-sójová

Skvelá! Recept som našla na internete odskúšala trošku vymenila  a už inú nechcem. Vyskúšajte najmä vegetariáni:)

Potrebujeme:
150 g ryže
 50 g sójového granulátu
1 väčšia cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
150 g šampiňónov
100 g syru 30 %
400 g kyslej kapusty

kyslá smotana
 rýchlosoľ/soľ
 mletá rasca, 
Mletá červená paprika
 kurací bujón.

Postup:


Dáme si variť ryžu.
Sójový granulát vsypeme do hrnca, pridáme 1/2 lyžičky mletej rasce a 2 lyžičky zeleninového bujónu, zalejeme vriacou vodou, zakryté necháme postáť 20 minút.


    Suroviny na kapustovú zmes
    V hlbšej panvici si na oleji orestujeme pokrájanú 1 cibuľu, zatiaľ si nahrubo nastrúhame tofu.    

Do cibuľky pridáme tofu,mletú červenú papriku - 2lyžičky, 2 pretlačené strúčiky cesnaku.
    Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, soľ a dusíme asi 20-25 minút.



    Suroviny na šampiňónovú zmes:


    Na oleji orestujeme cibuľu pridáme pokrájané šampiňóny, podusíme do podusených pridáme precedený sójový granulát, soľ , mletú rascu a mletú červenú papriku. Môžme podliať trochou vývaru z granulátu a necháme prevrieť asi 3-5 minút.



Všetko pripravené a môžme vrstviť:


    Do vymasteného pekáča rozdelíme polovicu kapustovej zmesi,
    rozvrstvíme polovicu ryže na ryžu dáme všetku šampiňónovú zmes,
    navrstvíme zvyšok ryže  a na ryžu zvyšok kapustovej zmesi.
    Na vrch rozotrieme kyslú smotanu a dáme piecť do rúry pri 200 °C asi na 45 minút.
    



Hotovo.

No comments:

Post a Comment