Monday, 2 September 2013

Kuracia polievka


Kuracia polievka alebo kurací vývar je snáď ta najlepšia a najznámejšia polievka.
Čím dlhšie ju pripravujeme tým je lepšia.
Naša slávnostná.


Potrebujeme:

  • kuracie drobky
  • 1 ks väčšia mrkva
  • 1 ks vačši petržlen
  • 1 ks kaleráb
  • 1 stonka vňať zelerová
  • 1 ks cibuľka jarna
  • 8 ks korenie čierne celé
  • 3 PL kopcovite vegeta
  • podľa chuti soľ
  • voda
Postup:
Drobky (ja som dala 1 krk a 2 trupy ale podľa toho ako silnú ju chcete) umyjeme a dáme do studenej vody.
Pridáme všetku koreňovú zeleninu,čierne korenie, vegetu podľa chuti soľ a petržlenovú vňať.


Privedieme k varu vzniknutú penu pozbierame sitkom a varíme na miernom ohni pod pokrievkou.


Nesmie silno vrieť pretože sa potom zmuti


10 minut pred dokončením pridáme dalšiu petržlenovu vňať aby nám pekne polievku rozvoňala.Varíme 2 hodiny.



Veľkovýroba:)



No comments:

Post a Comment