Wednesday, 11 September 2013

Medové rezy


Medové rezy a vianoce to je to pravé.
Každý koho poznám robí medové rezy úplne na tenko no mne chutia aj takto síce niekedy robím aj ja tenšie ale to potom tak nevyniknú.
Dúfam že sa budú páčiť aj vám.

Potrebujeme:

  • 1 kg múka hladká
  • 4 ks vajce
  • 200 g (maslo) margarín
  • 300 g cukor práškový
  • 8 lyžíc med
  • 2 lyžičky sóda bicarbóna

Plnka:
  • 0,5 l mlieko
  • 8 lyžičiek (kopcovitých) múka
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 200 g maslo
  • 250 cukor práškový
  • džem

Postup:
Maslo,práškový cukor a med si v hrnci roztopíme.


Na dosku dáme múku so sódou bicarbónou , pridáme do nej roztopenú masu(vlažnú) a vajíčka a vypracujeme cesto.




Rozdelíme ho na 4 časti.




Každý kus vyvaľkáme.
Na plytkom vymastenom plechu upečieme.(môžme piecť aj na opačnej strane normálneho plechu.)
Popod upečený plát vtedy jemne prejdeme dlhým nožom a krásne sa zošmykne na podložku.
Pečieme asi 10-15 minút na 200-220 stupňov.




Na krém:
Dáme variť mlieko s vanilkovým cukrom trocha studeného mlieka si dáme do pohára a rozmiešame v ňom múku.


Potom vlejeme do mlieka a miešame do zhustenia.





Osobitne si vyšľaháme maslo a cukor.


Postupne zašľahávame vychladnutú múčnu kašu.





Plnku si rozdelíme na dve časti.
Vychladnutý plát potrieme plnkou a pritlačíme druhým plátom.



Ten potrieme lekvárom a priložíme ďalším plátom.

(tento je na hlavnej fotke)


Lepšie zmäkne ak ho potrieme lekvárom.
Tu som použila svoj domáci marhuľový.



Natrieme plnkou a priložíme posledný plát. 

Poriadne popritláčame.
Posledný plát môžeme potrieť jemnou vrstvou krému,alebo trochou džemu  aby sa čokoláda ktorou ho polejeme nenasiakla do cesta. Koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade odstáť.

Tu je s marhuľovým džemom.



Nakrájame.



A tu su z marhuľovým džemom:



Najlepší je po pár dňoch a je výborný  na mrazenie. 





Medové rezy s džemom z ruží a kyslou smotanou:






1. August...Happy Canada Day

Maple leaf



No comments:

Post a Comment