Potrebujeme:
- 1 červená paprika
- olivový olej
- 1 cibuľu
- 400 g mrazená kukurica
- 700 ml kurací vývar
- 100 ml smotana na varenie
- soľ
Postup:
Papriku umyjeme a nakrájame
Na suchej panvici na miernom ohni opečieme až kým sa z nej nezačne odlupovať jemná vonkajšia šupka.Často prevraciame
(nenechávame iba tak).
Vložíme do mikroténového vrecúška,ktoré uzavrieme aby nám vnútri ostala para. Necháme 20 minút,potom vyberieme a olúpeme.
3/4 papriky pokrájame na malé kúsky,cibuľu nakrájame na jemno.Druhú polovicu papriky odložíme na neskôr.
Do hrnca dáme olej.
Osmažíme cibuľu do sklovita a aby bola mäkká.Pridáme nakrájanú papriku a rozmrazenú kukuricu a na miernom ohni smažíme takých 5 minút.
K zmesi prilejeme hydinový vývar a rozmixujeme do hladka(môžme aj v mixeri ale aj ručným mixerom)
Ak je treba kukuricu mixujeme po častiach.
Polievku dáme do hrnca a znovu zohrejeme. Vmiešame do nej smotanu,pridáme soľ.
1/3 papriky taktiež ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Polovicu z nich vhodíme do polievky a polovicu necháme na ozdobenie + môžme nechať na ozdobenie aj trocha kukurice.
No comments:
Post a Comment