Tuesday 3 September 2013

Oštiepkové pagáčiky


Sú výborne kľudne môžem povedať že najlepšie zo všetkých ktoré som jedla ani bryndzové ani škvarkové a ani zemiakové sa im nevyrovnajú.
V niektorých častiach slovenska sa pripravujú na vianoce.

Potrebujeme:

  • 300 g múka hladká
  • 150 g zemiaky uvarené
  • 150 g maslo
  • 150 g oštiepok
  • 2 ks vajce
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • na potretie vajce
  • na posypanie rasca


Postup:
Zemiaky uvaríme. Uvarené zemiaky popučíme
Do múky pridáme postrúhaný oštiepok,zmäknuté maslo,vajcia, popučené zemiaky,soľ a podľa chuti čierne mleté korenie. 
Všetko dobre premiešame,vypracujeme cesto a necháme ho odpočinúť v chladnej miestnosti.


Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme poskladáme naštvoro a dáme odpočinúť na chladne miesto




Opäť rozvaľkáme,povykrajujeme kolieska potrieme rozšľahaným vajcom posypeme rascou,poukladáme na plech a dáme upiecť.



No comments:

Post a Comment