Sú výborne kľudne môžem povedať že najlepšie zo všetkých ktoré som jedla ani bryndzové ani škvarkové a ani zemiakové sa im nevyrovnajú.
V niektorých častiach slovenska sa pripravujú na vianoce.
Potrebujeme:
- 300 g múka hladká
- 150 g zemiaky uvarené
- 150 g maslo
- 150 g oštiepok
- 2 ks vajce
- soľ
- korenie čierne mleté
- na potretie vajce
- na posypanie rasca
Postup:
Zemiaky uvaríme. Uvarené zemiaky popučíme
Do múky pridáme postrúhaný oštiepok,zmäknuté maslo,vajcia, popučené zemiaky,soľ a podľa chuti čierne mleté korenie.
Všetko dobre premiešame,vypracujeme cesto a necháme ho odpočinúť v chladnej miestnosti.
Opäť rozvaľkáme,povykrajujeme kolieska potrieme rozšľahaným vajcom posypeme rascou,poukladáme na plech a dáme upiecť.
No comments:
Post a Comment