Kto by ju nemal rád?
Kto ju v dectve nejedol milión krát?
Jedna z najväčších spomienok na dectvo.
Potrebujeme:
200 g paradajkový pretlak
voda
na zápražku Maslona zápražku Muka
soľ
trstinový cukor
maslo na zjemnenie
Haluštičky:
1 kus Vajce
múka
soľ
Postup:
Pripravíme zápražku(maslo ,muka).
Do hrnca pridáme studenú vodu.
Necháme vodu variť asi 2 minúty potom pridáme pretlak a varíme.
Zatiaľ pripravíme haluštičky:
Zmiešame vajce a múku.
Hneď ako začne voda vrieť nahádžeme do polievky (polievka začne vrieť tak 5-10 min po pridaní pretlaku)
Haluštičky sa od nahádzania majú variť 5 a viac minút.
Miesto haluštičiek môžme podávať aj so syrom po dovarení primiešame nastrúhaný syr a potom na
tanieri ho nim ozdobíme.
detstvo :)
ReplyDelete