Wednesday 11 September 2013

Rezeň podľa KajusiQQ


Pred mojou úpravou to bol Rezeň podľa hradného pána no podľa mňa je krása v najjednoduchosti:)

Potrebujeme:


  • po 100-120 g bravčové stehno/kuracie prsia
  • soľ
  • múka hladká
  • trocha staršia žemľa
  • 120 g syr tvrdý
  • na vyprážanie tuk

Cesto:
  • 1 kus vajce
  • 2-3 PL mlieko
  • 2-3 PL múka hladká
  • soľ
Postup:
Mäso naklepeme a posolíme.
Zo žemle odkrojíme kôrku a vnútro pokrájame na malé rezančeky.
Dáme na plech do predhriatej rúry a vysušíme.



Zatiaľ si postrúhame syr. rezančeky vyberieme z rúry a premiešame s nastrúhaným syrom.




Z vajec,mlieka,múky a soli vymiešame husté cesto.
Rezne obalíme v múke,cestíčku a nakoniec v zmesi žemľových rezancov so syrom(čím viac syra tým lepšie).






Pomaly ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista (do oleja môžme pridať mrkvu aby sa nám olej neprepaľoval.




Môžme obaliť aj čisto iba v syre:




Takto vyzeral podľa hradného pána:



No comments:

Post a Comment