Wednesday, 11 September 2013

Ruské orechy




Typická vianočná pochúťka, rýchlo a chutne.


Potrebujeme:

  • 280 g múka hladká
  • 100 g cukor práškový
  • 100 g orechy vlašské
  • 200 g tuk rastlinný
  • 1 ks bielok vaječný

Krém:

  • 3 PL cukor práškový
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 120 g maslo
Čokoládové:
  • 1,5 PL kakao
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme nelepivé cesto.
Do kakaových pridáme kakao






Z cesta urobíme guľky ktoré obalíme v práškovom cukre a vtlačíme do formy na oriešky(ak nemám pravú formu na ruske orechy)
Do vnútra každého orecha palcom vytvoríme dierku.
(Cesto nám síce aj tak povyskočí ale bude sa dať nanášať krém.)














Cesto spolu s formičkami dáme piecť na 180 stupňov asi 10-15 minút.


Krém: Zmäknuté maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. 


Takto pripraveným krémom spájame oriešky.
Ja spájam kakaové a biele je to tak krajšie.
Na povrchu môžme poliať čokoládou a ľubovoľne ozdobíme.





Aj takto  sa dajú urobiť a aj rožky:)

No comments:

Post a Comment