Monday, 2 September 2013

Šampiňónová polievka


Rýchla a veľmi chutná.

Potrebujeme:

  • 100 g šampiňóny
  • maslo
  • 1 vačšia cibuľa
  • podľa chuti rasca mletá
  • podľa chuti korenie čierne mleté
  • podľa chuti soľ
  • na ozdobenie vňať petržlenová
  • 1 - 1,5 litra vývar
  • 1 lyžica múka hladká

Postup:
Očistené, umyté a osušené šampiňóny pokrájame na plátky.


V rozohriatom masle opražíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme šampiňóny, mletú rascu a mleté čierne korenie.



Osolíme, zalejeme teplým vývarom a povaríme. 
Keď sú huby už skoro mäkké, zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a povaríme 10 minút. 



Nakoniec ochutíme zelenou zelerovou vňaťou posekanou nadrobno.

No comments:

Post a Comment