Wednesday, 11 September 2013

Šamrole


Niekde ich volajú Haboše a ja som ich do vianoc 2012 ani nepoznala.
Jednoduché proste lístkové cesto ktoré si môžte pripraviť podľa toho môjho ale kúpiť a naplniť ľubovoľnou plnkou ale šľahačkou. Vo väčšine domácností sa robia práve na vianoce.

Potrebujeme:


  • lístkové cesto 
  • na potretie žĺtok
  • voda
  • na posypanie cukor práškový

Plnka:

  • 500 ml smotana šľahačková
  • 50 g cukor práškový
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik široký asi 20 cm.
Cesto rozkrájame na 2,5 cm široké pásiky,ktoré obkrútime okolo plechových rúrok.




Rúrky s cestom poukladáme na vodou vypláchnutý plech,na povrchu potrieme rozšľahaným žltkom a v horúcej rúre upečieme. 5-10 minút na 180 stupňov.



Na plnku:
Dobre vyšľaháme smotanu postupne pridáme preosiaty práškový cukor a znova vyšľaháme aby šľahačka z trubičiek nevytiekla.
Trubičky necháme vychladnúť striekačkou naplníme šľahačku a posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa fantázie.

No comments:

Post a Comment