Niekto sa ich nevie ojesť a niekto sa nevie prestať ovládať keď ich jesť začne:)
To sú moje pagáče jedinou ich nevýhodou pre mňa je to že na druhý deň sú pre mňa už suché no ostatný sa ešte nesťažovali , asi kvôli tomu že nezjem hocičo.
Potrebujeme:
- 600 g múka hladká
- 3 kusy žĺtok
- 250 g maslo
- 240 - 260 g mlieko
- 300 g (mleté) škvarky
- 20 g droždie
- soľ
- štipka cukor
Postup:
Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť rozpustené droždie s trochou cukru a so štipkou soli.
Do misky dáme hladkú múku, žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a nakysnutý kvások.
Vypracujeme hladké cesto...(minule som nedala žltka ale dve lyžice obyčajneho bieleho jogurtu a boli úúúplne mnam)
Potom ho znova vyvaľkáme, preložíme a necháme nakysnúť.
ukladáme ich na vymastený plech.
:)Tieto sú tiež so žltkom:)
Takto vyzeraju z pekárne v našom hlavnom meste
No comments:
Post a Comment