Tuesday, 3 September 2013

Škvarkové pagáče


Niekto sa ich nevie ojesť a niekto sa nevie prestať ovládať keď ich jesť začne:)
To sú moje pagáče jedinou ich nevýhodou pre mňa je to že na druhý deň sú pre mňa už suché no ostatný sa ešte nesťažovali , asi kvôli tomu že nezjem hocičo.

Potrebujeme:

  • 600 g múka hladká
  • 3 kusy žĺtok
  • 250 g maslo
  • 240 - 260 g mlieko
  • 300 g (mleté) škvarky
  • 20 g droždie
  • soľ
  • štipka cukor

Postup:
Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť rozpustené droždie s trochou cukru a so štipkou soli.
Do misky dáme hladkú múku, žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a nakysnutý kvások.
Vypracujeme hladké cesto...(minule som nedala žltka ale dve lyžice obyčajneho bieleho jogurtu a boli úúúplne mnam)



Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozotrieme naň mleté škvarky.



Cesto preložíme, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste.
Potom ho znova vyvaľkáme, preložíme a necháme nakysnúť.





Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pomocou formičky alebo pohára vykrojíme menšie pagáče
ukladáme ich na vymastený plech.




Každý pagáč potrieme bielkom, posypeme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

:)Tieto sú tiež so žltkom:)




Takto vyzeraju z pekárne v našom hlavnom meste

No comments:

Post a Comment