Potrebujeme:
- 500 g múka hladká
- 20 - 25 g droždie
- 250 ml mlieko
- 1 lyžička cukor
- 2 lyžičky soľ
- 50 ml olej
Náplň:
- 70 - 100 g maslo
- 6 - 12 strúčikov cesnak
- soľ
- 150 g nátierka syrová
- syr tvrdý
Na potretie:
- vajíčko
- rasca
- semienka
20-25 minút na 180 °
Postup:
Pripravíme kvások necháme vykysnúť.
Zmiešame všetke ingrediencie na cesto prilejeme kvások a necháme vykysnúť.
Šunku nakrájame na malé pásiky podusíme. (iba ak chceme...ja som najprv chcela ale nakoniec skončila v brušku skôr):D
Všetke suroviny na náplň spolu zmiešame:)....(ja som použila tavený syr s pažítkou:)
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti alebo spravíme jedno veľké, ktoré si rozvaľkáme a natrieme plnkou.a nahádžeme po nej ešte nastruhaný tvrdý syr.
Zrolujeme ,ešte trošku stenšíme a predĺžime. Nakrájame na trojuholníky.
Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo inými semiačkami.
U uvedenej dávky mi vyšlo na 2 a pol plechu(ale kedže každý si narežeme trojuholníky aké chceme tak neviem povedať koľko kúskov...mne vyšlo 34 kúskov:)))
Upečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút do chrumkava.
Tu som som robila s tou istou plnkou no s celozrnej múky.
No comments:
Post a Comment