Je to také pohostenie na párty a návštevu. Dávkovať môžte do menších sklenených pohárov.
Potrebujeme:
- 3 plátky želatíny
- 300 ml slabého zeleninového vývaru
- šťava z limetky
- 1 lyžička cukor
- 2 stredne veľké až veľké uhorky(olúpané)
- 3 lyžičky nadrobno nakrájanej pažítky + trocha na ozdobu.
- 200 g čerstvého syra(mascarpone)
- 2-3 lyžice mlieko
- plátky údeného lososa
- morská soľ
- mleté biele korenie
Postup:
Plátky želatíny dáme do nádoby zalejeme 3 lyžicami vody a dáme na 5 minút napučať.
Zeleninový vývar si pripravíme z bujónu zmiešame s limetkovou šťavou a cukor spolu zahrejeme v hrnci, skoro k bodu varu.
Napučané plátky želatíny prenesieme do hrnca k vývaru.
Odstavíme a tekutinu miešame kým sa želatína nerozpustí.
Uhorky si nakrájame na malé kocky.Dáme do sitka a posolíme.Necháme postáť 20 minút, premyjeme studenou vodou a usušíme.
Uhorky premiešame s pažítkou a rozdelíme do pohárov.
Zalejeme ich vychladnutým vývarom.
Poháre prikryjeme a dáme na aspoň 1 a 1/2 do chladničky.
Hneď ako stuhne zmiešame syr s dostatočným množstvom mlieka, aby bolo možné hmotu naberať na lyžicu.
Ochutíme soľou a bielym mletým korením.
Rozdelíme na želé.
Ozdobíme plátkami lososa a posypeme pažítkou.
No comments:
Post a Comment