Potrebujeme:
- 2 l voda
- podľa chuti (hlava a ine) rybacie odrezky
- 5 zrniek korenie čierne celé
- 5 zrniek korenie nové celé
- 1 listok bobkový list
- soľ
- 1 vačšia cibuľa
- 2 lyžice maslo
- 1-2 lyžice hladká múka
- 300 g koreňová zelenina
- (mlieče) ikry
- vňať petržlenová
Postup:
Do 1 l vody vložíme rybacie odrezky,koreniny,osolíme a uvaríme do mäkka
Scedíme,rybacie mäso oberieme a vykostíme.
Cibuľu nakrájame nadrobno,opražíme na masle a posypeme múkou.za stáleho miešanie pripravíme cibuľovu zapražku:))
Zalejeme ju 1 l vody a dôkladne premiešame:) pridáme pokrájanú zeleninu a varíme.
K zeleninovému vývaru pridáme rybací vývar ikry alebo mlieče a mäso.
Spolu krátko všetko povaríme(počas varenia rybaciu polievku nemiešame lebo by zostala kalná), podľa chuti dosolíme a doplníme petržlenovou vňaťou:))
No comments:
Post a Comment