Potrebujeme:
- 300 g zemiaky varené
- 350 g múka hladká
- 200 g masť
- 15 g droždie
- vlažná voda
- soľ
- na potretie vajce
- na vymastenie tuk
40-50 porcií 15 minút na 200-220 °C
Postup:
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme,múku preosejeme a necháme ohriať,masť roztopíme. Na kvások rozmrvíme droždie do vlažnej vody pridáme trocha múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Do vychladnutých uvarených zemiačikov pridáme múku masť vykysnutý kvások,soľ a premiešame:) Vypracujeme cesto:) ktoré necháme cez noc odležať.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na prst hrubo a formičkou
(alebo pohárom)povykrajujeme okrúhle pagáčiky
Vrch pagáčikov narežeme pomocou nožíka na spôsob mriežky alebo pomocou sita na zemiaky:)
Potrieme vyšľahaným vajíčkom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre:)
No comments:
Post a Comment