Tuesday 3 September 2013

Zemiakové pagáčiky


Zemiakové pagáčiky malé chutné a cesto je  skvele jemne.

Potrebujeme:

  • 300 g zemiaky varené
  • 350 g múka hladká
  • 200 g masť
  • 15 g droždie
  • vlažná voda
  • soľ
  • na potretie vajce
  • na vymastenie tuk

40-50 porcií 15 minút na 200-220 °C

Postup:
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme,múku preosejeme a necháme ohriať,masť roztopíme. Na kvások rozmrvíme droždie do vlažnej vody pridáme trocha múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Do vychladnutých uvarených zemiačikov pridáme múku masť vykysnutý kvások,soľ a premiešame:) Vypracujeme cesto:) ktoré necháme cez noc odležať.



Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na prst hrubo a formičkou 
(alebo pohárom)povykrajujeme okrúhle pagáčiky



Vrch pagáčikov narežeme pomocou nožíka na spôsob mriežky alebo pomocou sita na zemiaky:)
Potrieme vyšľahaným vajíčkom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre:)
Môžme ukladať aj na papier na pečenie.



No comments:

Post a Comment