Hrnček 200 ml
Potrebujeme:
3 hrnčeky acidofilného mlieka
3 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček práškový cukor
1/2 hrnčeka olej
1/2 balíčka kypriaci prášok
50 g hrozienok
100 g kandizované ovocie
Ďzem na potretie
práškový cukor na posypanie
Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.(veľký)
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov asi 30-40 minút.
Hotový koláč podľa chuti potrieme lekvárom(ja som použila môj kivi džem) a posypeme práškovým cukrom.
Namiesto obyčajného acidofilného mlieka môžme pridať aj s príchuťou , znižujeme množstvo cukru.
Do koláč môžme pridať aj 2 lyžice kakaa a spraviť čokoládovú polevu.
13 Sept 2013
Acidofilný zákusok
Labels:
Zákusky
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment