Friday 13 September 2013

Acidofilný zákusok

Hrnček 200 ml

Potrebujeme:

3 hrnčeky acidofilného mlieka
3 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček práškový cukor
1/2 hrnčeka olej
1/2 balíčka kypriaci prášok
50 g hrozienok
100 g kandizované ovocie
Ďzem na potretie
práškový cukor na posypanie


Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame  a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.(veľký)




Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov asi 30-40 minút.
Hotový koláč podľa chuti potrieme lekvárom(ja som použila môj kivi džem) a posypeme práškovým cukrom.





Namiesto obyčajného acidofilného mlieka môžme pridať aj s príchuťou , znižujeme množstvo cukru.
Do koláč môžme pridať aj 2 lyžice kakaa a spraviť čokoládovú polevu.

No comments:

Post a Comment