Friday 13 September 2013

Čokoládový krém

Potrebujeme:

370 ml mlieko
6 lyžíc smotany na šľahanie
60-70 g horká čokoláda
pol vanilkovej tobolky
1 vajce
3 žltky
6 lyžíc kryštáľový cukor

Na ozdobenie:
Mäta a koktailová čerešňa

Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko pridáme smotanu a nalámanú čokoládu a polovičku vanilkovej tobolky a privedieme do varu.
Odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.

V miske vymiešame vajce so žltkami a kryštálovým cukrom.
Opatrne vlejeme vlažnú čokoládovú zmes a premiešame.
Všetko prelejeme cez redšie sitko a pozbierame penu.









Čokoládovú zmes rozdelíme do mištičiek alebo hrnčekov vhodných do rúry s objemom 200 ml(výjdu 4).
Postavíme ich do hlbšieho plechu do ktorého nalejeme vodu do výšky asi 2 cm.



Vložíme do predhriatej rúry a pečieme(varíme) 30 až 40 minút.
Krém je hotový keď je povrch pružný na dotyk.

Misky s krémom vyberieme z vodného kúpeľa,poutierame a necháme úplne vychladnúť.
Ozdobíme a podávame.


No comments:

Post a Comment