Tuesday 17 September 2013

Najčokoládovejšie sušienky pre mamičku



Čokoláda,čokoláda a ešte raz čokoláda, také sú aj tieto sušienky pre milovníkov.:)


Potrebujeme:

125 g horkej čokolády minimálne 70 %
150 g hladka múka
30 g kakao
1 lyžička sódy bicarbóny
1/2 lyžičky soli
125 g maslo
75 g trstinový cukor
50 g kryštálový cukor
1 lyžička vanilkový extrakt
1 vajce
350 g kuskov horkej čokolády


Postup:

Rúru predhrejeme na 170 stupňov
Horkú čokoládu 70% rozpustíme vo vodnom kúpeli.


Do misy dáme preosiatu múku ,kakao,sódu bicarbónu a soľ.


V druhej mise vyšľaháme maslo s oboma cukrami.
Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
Vmiešame vanilkový extrakt a studené vajce,potom vmiešame všetke sypké suroviny.Nakoniec pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu.








Na plech vyložený papierom na pečenie naukladáme rovnaké  kôpky cesta(ja som si pomohla naberačkou na zmrzlinu)
Povrch môžme ale nemusíme zarovnávať.




Pečieme 18 minút,Skúšame pomocou špáradla,po vytiahnutí by mala ostať čistá ak zapichneme do čokolády vyskúšame ešte raz.
Necháme asi 4-5 minút vychladnúť na plechu,potom preložíme na mriežku a necháme stvrdnúť a celkom vychladnúť.



Skvelo chutia k mliečku alebo káve môžme ich ozdobiť šľahačkou.



Typ:

Z tejto dávky by malo vyjsť 12 kúskov ak je to veľa môžme si polovicu cesta odložiť do mrazáku pre nečakanú návštevu.
Alebo môžme vajce rozrobiť v pohári a pridať iba polovicu.

Prajem vám dobrú chuť.







Caramelové



 Potrebujeme:

125 g milka happycows čokoláda
150 g hladka múka
30 g kakao
1 lyžička sódy bicarbóny
1/2 lyžičky soli
125 g maslo
50 g kryštálový cukor
1 lyžička vanilkový extrakt
1 vajce
300-350 g kuskov caramelovej čokolády
 


Postup:

Rúru predhrejeme na 170 stuppňov.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.




Do misy dáme preosiatu múku ,kakao,sódu bicarbónu a soľ.
V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom
Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.





Vmiešame vanilkový extrakt a studené vajce,potom vmiešame všetke sypké suroviny.
Nakoniec pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu.






Na plech vyložený papierom na pečenie naukladáme rovnaké  kôpky cesta(ja som si pomohla naberačkou na zmrzlinu)
Povrch môžme ale nemusíme zarovnávať.



 Pečieme 18 minút,Skúšame pomocou špáradla,po vytiahnutí by mala ostať čistá ak zapichneme do čokolády vyskúšame ešte raz.
Necháme asi 4-5 minút vychladnúť na plechu,potom preložíme na mriežku a necháme stvrdnúť a celkom vychladnúť.








Skvelo chutia k mliečku alebo káve môžme ich ozdobiť šľahačkou.
Teto caramelové su tvrdie pre ten caramel ale rovnako skvele:)

Krájala som ich na menšie kúsky pretože boli robené do triedy kde stačia maličké kúsky:)







No comments:

Post a Comment