Saturday, 12 October 2013

Irish stew



Írska polievka no neviem či sa dá hovoriť o polievke:)
Spojenie dvoch v jednom:)

Ingredience

500 g kvalitného jahňacieho/teľacieho mäsa
200 g cibule
200 g kyslej bielej hlávkovej kapusty
200 g kapusty
200 g zelených fazuliek
200 g mrkva
500 g zemiaky
soľ
čierne mleté korenie
1 lyžička kmín
1,5 hrnčeka mäsového bujónu(z kostky)
2 lyžice maslo
2 lyžice sekaný petržlen   

Postup:

Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky.
Olúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska.
Kyslú kapustu a kapustu zbavíme kyslej šťavy,umyjeme a nakrájame na rezančeky.
Umyté a očistené fazuľky pokrájame na kúsky.
Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na kolieska,olúpeme zemiaky a nakrájame na kocočky.



Trúbu predhrejeme na 175 stupňov.
Zemiaky dáme do hrnca alebo zapekacej nádoby a na ne poukladáme mäso.
Pridáme kyslú kapustu,kapustu,fazuľky,cibuľu a mrkvu.
Osolíme, opepríme a premiešame.






Zalejeme vývarom a prikryté dusíme v trúbe 2-3 hodiny.



Pred podávaním dochutíme,zjemníme maslom a posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame s Írskym sóda chlebom. 


A takto vyzerá Irish stew v reštarácii.

 

No comments:

Post a Comment