Babička mi poslala vedro plné kyslej kapusty:) tak začínam úžitkovať:)
Každý z nás si mysl že segedín pochádza niekde z Maďarska , no nieje to tak:)
Po pátran o pôvode som prišla nato že pochádza odniekiaľ zo Spiša:)
Potrebujeme:
Bravčové pliecko
Kyslá kapusta
Cibuľa
Olej
paprika
čierne korenie
cesnak
Muka
smotana na varenie
mlieko
Postup:
Pripravíme si suroviny.
Cibuľu nakrájame na kocky a mäso taktiež.
Cibuľu speníme na oleji spolu s paprikou,čiernym korením a cesnakom.
Pridáme mäso a opečieme.
Keď je mäso polomäkké pridáme kyslú kapustu a opražíme dalšiu pol hodinu.
Po polhodine pridáme múku rozhabarkovanú v mlieku.
Privedieme k varu a varíme až kým mäso nieje mäkké.
Pridáme smotanu na varenie a privedieme k varu.
Nakoniec dochutíme korením.
Podávame s knedlíkom.
http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/06/knedlik.html
27 Nov 2013
Segedínsky guláš
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment