Wednesday 27 November 2013

Segedínsky guláš

Babička mi poslala vedro plné kyslej kapusty:) tak začínam úžitkovať:)
Každý z nás si mysl že segedín pochádza niekde z Maďarska , no nieje to tak:)
Po pátran o pôvode som prišla nato že pochádza odniekiaľ zo Spiša:)

Potrebujeme:

Bravčové pliecko
Kyslá kapusta
Cibuľa
Olej
paprika
čierne korenie
cesnak
Muka
smotana na varenie
mlieko


Postup:
Pripravíme si suroviny.
Cibuľu nakrájame na kocky a mäso taktiež.


Cibuľu speníme na oleji spolu s paprikou,čiernym korením a cesnakom.
Pridáme mäso a opečieme.




Keď je mäso polomäkké pridáme  kyslú kapustu a opražíme dalšiu pol hodinu.
Po polhodine pridáme múku rozhabarkovanú v mlieku.
Privedieme k varu a varíme až kým mäso nieje mäkké.




Pridáme smotanu na varenie a privedieme k varu.
Nakoniec dochutíme korením.



Podávame s knedlíkom.

http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/06/knedlik.html

No comments:

Post a Comment