Sunday, 3 November 2013

Tekvicovo-zázvorová polievka



skvelá na tieto zamračené dni:)

Potrebujeme:


 olivový olej
1 veľká pokrájaná cibuľa
2 roztlačené strúčiky cesnaku
1 lyžička mletej kurkumy
1 maslová tekvica hokkaido zbavená semien, pokrájaná na stredne veľké kocky-1 pohár tekvicového pyré
500-600 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
2 pokrájané jablká
1 lyžica postrúhaného čerstvého ďumbiera alebo 1 lyžička mletého

Postup:

Tekvicu nakrájame na kocky dáme do pekáča a pečieme pri 180 stupňov asi 30-40 minút.
Vyberieme a rozmixujeme.




Pripravíme si vývar.
Cibuľu nakrájame a opražíme do sklovita asi 4 minúty.
Pridáme cesnak a kurkumu a pražíme dalšiu minútu.
Zalejeme vývarom a privedieme k varu .


Jablka si očistíme nakrájame a pridáme do vriaceho vývaru spolu s lyžičkou zázvoru.
Varíme až kým uplne nezmäkú.
Rozmixujeme a pridáme pyré z tekvice.





Prevaríme a dávkujeme.
Ja som jednu porciu servírovala v tekvici ktorú som si vydlabala.

Ozdobiť môžme kôpkou kyslej smotany.

No comments:

Post a Comment