Sunday, 22 December 2013

Čokoládovo-medový zákusok



Potrebujeme:

1 šálka oleja

1 šálka cukru

2/3 šálky hnedého cukru

1 šálka medu

1 čajová lyžička vanilky

4 vajcia

1 šálky kakaového prášku

2 a 3/4 šálky múky

1 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

1 polievková lyžica prášku do pečiva

1 čajovej lyžičky škorice

1 šálka uvarenej kávy (nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu)

1 šálky nahrubo nasekanej varovej čokolády



Rúru predhrejte na 180°C.
Zmiešajte spolu olej, cukor, med, vanilku a vajcia.






Osobitne zmiešajte kakaový prášok, múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a škoricu.
 Uprostred urobte jamku a vmiešajte kvapalné ingrediencie.
 Postupne pridávajte kávu.
Cesto treba dohladka vymiešať.

Cesto vylejte do vymastenej formy a pečte asi 15 minút.
 Potom stiahnite teplotu na 160°C a pečte ďalšiu hodinu.
 Koláč ozdobte posekanou čokoládou.





 Trochu zatraste formou, aby sa koláč oddelil od formy, ale ešte ho z nej nevyberajte.
Nechajte ho pomaly vychladnúť a uložte koláč do chladničky.
Keď čokoláda na koláči stuhne, môžete ho vybrať z formy.



 Môžme aj nakrájať:)

No comments:

Post a Comment