Sunday, 1 December 2013

Kubánska torta



Výborná,ľahká a čokoládovo banánova:)

Potrebujeme:

4 vajíčka
120 g kryštálového cukru
2 lyžice mlieka
120 g polohrubej múky
20 g kakaa
2 lyžičky prášku do pečiva


Parížska šľahačka:
600 ml rastlinná šľahačka
90 g kakao holandské

Ríbezľový džem
banány
100 g čokolády na varenie Cera a Hera
 1 lyžička oleja



Postup:


Vajíčka u šľaháme s cukrom, pridáme mlieko.Šľaháme tak dlho až kým sa nam nevytvorí hustá pena.
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva.
K vajíčkam pridáme po lyžičkách múku  jemne vmiešavame.






Tortovú formu ja som použila 26 cm som vystlala papierom na pečenie a boky vymazala a vysypala múkou
Vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160-180° C približne 20 minút.





    Parížska šľahačka:
Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky)
Vypneme a uložíme do chladničky.
Na druhý deň už iba vyšľaháme.











Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie vrch korpusu jemne posťahovať
Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným .





Naukladáme banány ktoré narežeme pozdlž



   
Na banány natrieme šľahačku aj po bokoch a odložíme do chladničky


Čokoládová poleva:

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru a Heru premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka.
čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty.Môžme aj po bokoch a nakoniec necháme stuhnúť.




 Takto vyzerá  v reze:)

No comments:

Post a Comment