22 Dec 2013
Medová roláda
Potrebujeme:
120 g hruba múka
4 vajcia
soľ
200 g med
sóda bicarbóna
1 balík vanilkový cukor
tuk na vymastenie a muka na vysypanie plechu.
Postup:
Múku preosejeme a necháme ohriať na izbovú teplotu.
Žltky oddelíme od bielkov.
Žltky vymiešame a postupne k nim prilievaný rozpustený a med a vymiešame dopenista.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh zmiešame so žltkovou zmesou.
Pridáme múku zmiešanú so sodou bicarbónou a vanilkovým cukrom.
Vymiešame cesto.
Na papierom vystlaný plech vylejeme cesto a dáme upiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov.
Upečený plát vyklopíme na dosku a rovnomerne potrieme lekvárom, teplý skrútime a cez sitko posypeme práškovým cukrom.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment