22 Dec 2013
Medová roláda
Potrebujeme:
120 g hruba múka
4 vajcia
soľ
200 g med
sóda bicarbóna
1 balík vanilkový cukor
tuk na vymastenie a muka na vysypanie plechu.
Postup:
Múku preosejeme a necháme ohriať na izbovú teplotu.
Žltky oddelíme od bielkov.
Žltky vymiešame a postupne k nim prilievaný rozpustený a med a vymiešame dopenista.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh zmiešame so žltkovou zmesou.
Pridáme múku zmiešanú so sodou bicarbónou a vanilkovým cukrom.
Vymiešame cesto.
Na papierom vystlaný plech vylejeme cesto a dáme upiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov.
Upečený plát vyklopíme na dosku a rovnomerne potrieme lekvárom, teplý skrútime a cez sitko posypeme práškovým cukrom.

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment