Sunday, 22 December 2013

Medová roláda




Potrebujeme:

120 g hruba múka
4 vajcia
soľ
200 g med
sóda bicarbóna
1 balík vanilkový cukor
 tuk na vymastenie a  muka na vysypanie plechu.

Postup:

Múku preosejeme a necháme ohriať na izbovú teplotu.
Žltky oddelíme od bielkov.
Žltky vymiešame a postupne k nim prilievaný rozpustený a  med a vymiešame dopenista.


Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh zmiešame so žltkovou zmesou.


Pridáme múku zmiešanú so sodou bicarbónou a vanilkovým cukrom.
Vymiešame cesto.


Na papierom vystlaný plech vylejeme cesto a dáme upiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov.

Upečený plát vyklopíme na dosku a rovnomerne potrieme lekvárom, teplý skrútime a cez sitko posypeme práškovým cukrom.



No comments:

Post a Comment