Sunday, 22 December 2013

Parižské rožky

 Špecialita mojej babičky a tety:), teraz už aj mňa:)

Potrebujeme:
2 bielka
250 g práškový cukor(preosiaty)
250 g orechy (mleté)

Plnka:
Cukor práškový 150 g
Kakao 80 g
voda 5 lyžíc
1 - 1/2 hera

Poleva:
čokoláda
cera
olej

Postup:

Bielka si vyšľaháme pridáme preosiaty cukor a nakoniec orechy vypracujeme cesto.



Cesto rozdelíme na 4 časti a z každého ešte urobíme menšie valčeky.
Potom krájame na menšie kúsky a dávame na vymastený plech.


Pečieme cca 15 minút 180 stupňov.
Po upečení hneď prekladáme na iný plech a necháme úplne vychladnúť.

Pripravíme si plnku:
Cukor vodu a kakao spolu zmiešame a dáme prevariť.
Necháme vychladnúť a nakoniec zašľaháme tuk.



Poleva:
Rozpustíme si čokoládu primerane s tukom keďže sa zákusok nekrája môže byť kľudne viac cery aspoň sa bude lesknúť.


Na rožky pekne dávkujeme polevu na šírku nie na výšku krajšie potom vyniknú.
a potom máčame v poleve a necháme odkvapkať a stuhnúť.







No comments:

Post a Comment