Thursday, 30 January 2014

Zemiakové pusinky


Výborná príloha alebo len taký slaný dezert.

1 kg zemiaky(uvarene, ošupane na pyré)
250 ml mlieka/smotana sladká
1 lyžica maslo
2 žltky
soľ
pomarančová kôra

Postup:
Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode.

Postup:
Uvaríme si ošúpané zemiaky nakrájané na kocky(klasika).....Popučíme .



Pridáme maslo a prilievame smotanu alebo mlieko vymiešame jemnú ale nie riedku zemiakovú kašu.
Pridáme žltky,pomarančovú kôru a dobre premiešame.


Zmesou naplníme zdobiaci sáčok a dávkujeme na papier na pečenie(tvoríme pusinky)
Pečieme v predhriatej rúre pri 150 stupňov kým niesu zlatisté.




Parmezánové




Nadávkujeme do cukrárenského sáčku a robíme pusinky na masťou vymastený plech.



Dáme piecť pri 200 stupňov do zlatista(kým nebudú zo spodu hnedučké)

:):)




A tu je bez bielka(alebo menej mlieka čím drží lepšie tvar)





No comments:

Post a Comment