Thursday 20 March 2014

Dietne špenátové lasagne


Výborne, dietne, zdravé a zožali veľký úspech či čerstvé a či odstaté.
Ja mám skúsenosť že čím dlhšie stoja tým su lepšie teda aspoň pri bolognese tak platí:)


Potrebujeme:
Maslo
Cesnak
Olej cesnakový
Špenát 450 g
tofu syr s chilli 100 g
Maslo
Víno biele cca 50-100 ml
Paradajkový pretlak 50 ml
Soľ
Šafrán
Korenie

Paradajková omáčka:
Pretlak 450 ml
Maslo na zjemnenie
soľ podľa chuti
zlatý klas 40 g rozrobený v 300 ml vody
Mozzarella light 100 g

Postup:
Na masle si popražíme cesnak pridáme špenát a chvíľu popražíme.



Nastrúhame si syr

Špenát zalievame vínom.
Pridáme k nemu syr ,dochutíme pridáme paradajkový pretlak a zjemníme maslom.



Paradajkový pretlak dáme variť pridáme maslo, osolíme.
Vo vode si rozmiešame zlatý klas.
Prilejeme ho do vriacej vody.
Pridáme mozzarelu a varíme až do zhustnutia.





Vrstvíme:
Na dno si dáme omáčku potom lasagne potom znova omáčku, špenát prikryjeme lasagnami a postup opakujeme.
Ukončíme tak ako sme začali a dáme piecť.






Pečieme pri 200-220 stupňov asi 30-40 minút.
Pre tých ktorým je jedno či su dietne alebo nie môžme nastrúhať syr a dať ešte zapiecť.




:-*

No comments:

Post a Comment