Monday 17 March 2014

Gaštanová-maková bábovka







Recept sa ku mne dostal od jednej teraz už známej pani ktorá si všimla jednoduchosť mojich receptov:)
Na odporúčanie som ho hneď vyskúšala a bola milo prekvapená:)
Minimum cukru a gaštanové pyré mam veľmi rada:)
Odporúčam:)

Potrebujeme:
250 g gaštanové pyré
4 vajcia
100-150 g mletý mak s cukrom(cukor nemusí byť)
Čokoláda na poliatie 100 g


Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žltka si vyšľaháme s gaštanovým pyré.
Vmiešame mak a zľahka premiešavame.
Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.






Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou a nadávkujeme.
Pečieme pri 160-180 stupňov asi 30-35 minút.



Potom polejeme polevou.

No comments:

Post a Comment