Tuesday 22 April 2014

Domáce knoopers






Môžme a nemusíme polievať povrch čokoládou, keď som ich robila prvý krát poliala som ale kedže je tam už plnka príliš sa to neskôr rozmočilo.
A tak som ich polievať prestala....chutia, vyzerajú výborne:)

Potrebujeme:

Mliečna plnka

1/4 šálky mlieka
4 PL cukru
200 ml sušeného mlieka
175 g zmäknutého masla

Orieškovo-čokoládová plnka
100 g masla
160 g nutteli
100 g lieskových orieškov (nadrobno nasekaných)
2 PL mletých lieskových orieškov
50 g kakao


Horká čokoláda na polevu

3 tortové oblátky


Postup:
Mliečna plnka

Maslo si vyšľaháme do peny s cukrom.Pridáme sušené mlieko. postupne prilievame mlieko podľa potreby aby bola plnka
homogenna a hladká.




Orieškovo-čokoládová plnka
Najskôr si opražíme lieskové oriešky na suchej panvici.
 Potom ich zbavíme šupky. Niečo z orieškov nasekáme na jemno niečo na hrubšie.
Vymiešame si maslo a pridáme nuttelu a kakao.
 Je potrebné poriadne premiešať a následne pridáme oba druhy lieskových orieškov (nasekané na hrubo aj na jemno).







Pripravíme si tortové oblátky a začneme vrstviť. .
Na prvý plát oblátky si najskôr nanesieme Orieškovo-čokoládovú plnku.
 Potom dáme druhú oblátku ,a na ňu mliečnu zmes.


Na vrch pôjde posledná oblátka a vrchná doska , ktorá musí všetko zaťažiť.
 Vložíme do chladničky a necháme zatuhnúť cca 2 hod. Potrieme nutellou a potom všetko polejeme čokoládovou polevou.








Knoopers torta
Potrebujeme:
Piškoty okrúhle


amaretto
trstinový cukor
káva instantná

Rastlinná šľahačka
kakao

Jahody

knoopers 7-8 kúskov
jogurt hustý biely 200 g
piškoty na zahustenie
kakao 30 g

Postup:
Parížska šľahačka:
http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/09/herlekyn.html

Zmiešame amaretto kávu a cukor v miske.
Do zmesi máčame piškóty a ukladáme ich do misky vystlanej potravinárskou fóliou.
Vrstvíme parížsku šľahačku, jahody a nato rozmixovaný jogurt s domácimi knoopers a kakaom.








znova jahody a znova parížska šľahačka do ktorej vtlačíme knoopers..



Necháme chvíľu odstáť v chladničke a potom obrátime.
Ozdobíme jahodami a knoopers

No comments:

Post a Comment