Sunday 13 April 2014

Riccotovo-špenátové gnocchi

Výborné!

Potrebujeme:
 1 balenie mrazeného špenátu
250 g ricotta
1 celé vajíčko+1 žltko
100 g hladká múka
4 lyžice parmezán
trocha soli
biele korenie
miškátový oriešok

Zapekanie:
250 g jogurt biely
strúhaný syr
cesnak
cesnaku
maslo na vymazanie zapekacej misy


Postup:
Zo špenátu dobre odstránime vodu nech je  suchší
riccotu,vajíčka,múku a korenie spolu zmiešame
Pridáme postrúhaný parmezán






Dobre premiešame a pomocou lyžičky tvaroujeme gnocchi
Cesto je trošku lepkavejšie
Dáme variť vodu pridáme trošku soli
Do vriacej vody dáme polovičku gnocchov a varíme
Keď nám vyplávu gnocchi ešte ich povaríme také 2-3 minútky a vyberieme






Zapekaciu misu vymažeme maslom .
Uvarené gnocchi dáme do vymazanej zapekacej misy,premiešame
jogurt ,cesnak a strúhaný syr premiešame a dáme na gnocchi
trúbu zohrejeme na 220 °C a pečieme do zlatista (20 minút)


Môžme premiešať iba s cottage cheesom a rovno papať.






No comments:

Post a Comment