Friday 18 April 2014

Viedenské rezy

Veľmi chutný a svieži zákusok mám ho veľmi rada prinášam vám aj moju čokoládovú verziu:)

Korpus:

4 žltka+ sneh zo 4 bielkov
 250g práškový cukor
 1 vanilka
 125ml olej a
125 ml mlieko
 300g polohrubá múka
  1 Prášok do pečiva

Pomarančová náplń:
Pomarančový džús 1l
cukor podľa chuti
zlatý klas 2 balíčky

šľahašková náplň:
Rastlinná šľahačka 300 ml
riccota 150-200g
vanilkový cukor 1 balíček
kysla smotana 100 g


Postup:
Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh
žltka vyšľahámes cukrom a vanilkovým cukrom.
postupne prišľahávame olej a mlieko.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva premiešame.Rozotrieť na plech vystlaný papierom na pečenie
Pečieme 15 minút na 175 stupnov












Mierne vychladnutú piškótu prevrátime na druhý plech a stiahneme papier, na ktorom sa piekla

Na pudingovú hmotu  rozmiešala v 1 litri vody spolu s 2 balíčkami zlatého klasu, trošku prisladíme a urvaríme hmotu, necháme mierne vychladnúť.
Rozotrieme na koláč.





Kým koláč chladne vymiešľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom.
Pridáme riccotu a kyslu smotanu
Rozotrieť na pudingovú hmotu,
 pomarančový dzus ochutíme rumom a krítko v nom namačame piškoty a husto ukladáme vedľaseba.
pofrkáme čokoládou.












Moja čokoládová verzia






Moja čokoládová verzia:)....Po oodležaní je neskutočný!:)

4 žltka+ sneh zo 4 bielkov
 250g práškový cukor
 1 vanilka
 125ml olej a
125 ml mlieko
250g polohrubá múka
1 prášok do pečiva

Malinová Náplň:
Malinový džús
cukor podľa chuti
zlatý klas 2 balíčky

Čokoládovo-riccotova náplň:
Rastlinná šľahačka 300 ml
riccota 150-200g
vanilkový cukor 1 balíček
kysla smotana 100 g
Čokoláda 150-200 g



Postup:
To isté len s trocha pozmenenými surovinami








Malinová vrstva


Čokoládovo-riccotová


















No comments:

Post a Comment