Thursday, 3 April 2014

Zelerovo-jablková polievka


Neskutočne chutná! a pritom tak jednoduchá.

Potrebujeme:
Voda cca 1 l
Vegeta
olivový olej
zeler 400 g
jablko 2 ks
maslo
cesnak

Postup:
Zeler si očistíme a rozdelíme na 2 polovice.
Jednu polovicu dáme variť spolu s jedným očisteným jablkom do vody kde sme pridali soľ alebo vegetu a troccha olivového oleja.

Druhú časť zelera a druhe jablko si natrieme.
Na oleji si osmáhneme cesnak a pridáme na rezance nastrúhaný zeler s jablkom.
To pekne opražíme .



Mäkký zeler s jablkom ktorý sa varil si rozmixujeme v troche vývaru a podľa toho akú hustú ju chceme mať prilievame vývar.
Nakoniec pridáme maslové zelerovo jablkové rezanky s cesnakom a premiešame.




Môžme servírovať:)

No comments:

Post a Comment